Tamperecool

Laura

“Right now, I’m excited about having finished my third album and the fact that I got to create it with great people. I’m really satisfied with it, although writing the new songs was quite an effort this time, and I didn’t necessarily have some divine inspiration all the time. The arrangements for the new album were made with a band. This helped me develop my skills: I can now play much better than before, and I think I’m also a better songwriter. In a sense, I feel rather vulnerable performing on my own, because my songs are so personal even though they are not always directly about my own life. Turning my love of music into a living has felt challenging. I can make do with very little, but it would be great if I could make a living doing this. Luckily, I don’t yet need to worry about anyone else’s livelihood. The music that sells at the moment is quite far from my own. However, I don’t mind proceeding in small steps in my career, and I also constantly experience great moments of success – for example, when more people come to my gigs.”

“Olen juuri nyt innoissani siitä, että olen saanut viimeisteltyä kolmannen levyni, ja että sain tehdä sen tosi hyvien tyyppien kanssa. Olen siihen todella tyytyväinen, vaikka uusien laulujen tekeminen olikin tällä kertaa työläs prosessi, enkä välttämättä ollut jumalaisen inspiraation vallassa ihan koko aikaa. Uuden levyn sovitukset on tehty yhtyeen kanssa. Se on kehittänyt minua, ja olen paljon parempi soittaja kuin aiemmin ja myös mielestäni parempi lauluntekijä. On tavallaan aika haavoittuvainenkin tilanne esiintyä yksin, koska lauluni ovat niin henkilökohtaisia, vaikka ne eivät aina kerrokaan suoraan elämästäni. On tuntunut haasteelta muuttaa rakkauteni musiikkiin elannoksi. Pärjään tosi vähällä, mutta olisi hienoa jos tällä työllä voisi elää. Onneksi minun ei tarvitse vielä huolehtia kenenkään muun toimeentulosta. Musiikki, joka tällä hetkellä myy, on aika kaukana omastani. Minua ei kuitenkaan haittaa edetä urallani pikkuhiljaa, ja koen jatkuvasti myös suuria onnistumisen hetkiä, kun esimerkiksi keikoillani käy enemmän ihmisiä.”