Tamperecool

Marita

“Even if you don’t know what you want to do with your life when you’re 15 or 16, there’s no need to hurry. You will find your place. It may also be that what you want to focus on changes several times before you reach middle age. Life will take you where you’re supposed to go. I started my second career when I was thirty. I started studying traditional Chinese medicine, and now I’m an acupuncture therapist. I really couldn’t have foreseen this when I was younger. Nor the fact that I would also become a festival coordinator.”

“Vaikkei heti 15- tai 16-vuotiaana tietäisikään, mitä haluaa elämässään tehdä, ei kannata hötkyillä. Oma paikka löytyy kyllä. Saattaa myös olla, että se mihin haluaa suuntautua, vaihtuu vielä moneen otteeseen ennen keski-ikää. Elämä kyllä kuljettaa sinne minne pitääkin. Aloitin toisen työurani kun olin kolmikymppinen. Aloin opiskella kiinalaista lääketiedettä, ja olen nykyisin akupunktiohoitaja. Enpä olisi todellakaan voinut aavistaa tätä nuorempana. Niin kuin en sitäkään että minusta tulisi isona myös festivaalikoordinaattori.”