Tamperecool

Marko

“Mathematics and other subjects are starting to feel easier, but typing with a computer is still quite a challenge. I should just trust myself and type. History and religion have gone pretty well. I’m also interested in bacteria, biology and what our bodies are like. Playing in the La Strada theatre group was great, too. I was involved in a play in the role of supervisor, which felt quite demanding at first, but then I started to get going. It was quite fun, one of my best experiences. When I put on my costume, someone told me something that I hadn’t thought I’d ever hear. They said that I looked exactly like Leonardo da Vinci. They even told my dad, you know, your son is the spitting image of Leonardo da Vinci!”

“Matematiikka ja muut aineet alkavat pikkuhiljaa tuntua helpommilta, mutta tietokoneella kirjoittaminen on edelleen aika haasteellista. Pitäisi vain luottaa itseensä, ja kirjoittaa vaan. Historia ja uskonto ovat taas menneet aika hyvin. Lisäksi minua kiinnostavat bakteerit, biologia ja se millainen kehomme on. Näytteleminen La Strada -teatteriryhmässä oli myös hienoa. Olin mukana näytelmässä työnjohtajan roolissa, mikä tuntui aluksi aika vaativalta, mutta sitten aloin päästä vauhtiin. Se oli kyllä aika hauskaa ja yksi parhaista kokemuksistani. Kun pukeuduin rooliasuuni, yksi ihminen sanoi minulle lauseen, jollaista en olisi koskaan uskonut kuulevani. Hän sanoi että näytin ihan Leonardo da Vinciltä. Hän meni jopa kertomaan isälleni, että tiedätkö että poikasi on aivan ilmetty Leonardo da Vinci!”