Tamperecool

Mika

“I’m fascinated by the healing effect of sounds, what sounds can really do to the human body. I have organised evenings of sound healing and seen how they’ve given people experiences of relaxation and even healing and put their minds to rest. Sound healing is carried out by playing crystal instruments, such as the didgeridoo, harps and crystal bowls. This is an unbelievably good thing to share with others. It has also made me ponder that when you feel you are healed, what is left out or what comes into its place? I’m now 49 years old and I’ve done all kinds of things in my life. At the moment, I’m a class teacher at the local Steiner school. This job is unparalleled in how rewarding and challenging it is and how it helps me grow. And yet I notice that I’m still contemplating my place in the world. I’m not ready to stop yet, and it feels like something new is still coming up. I feel joy in the face of the unknown – if you always knew everything beforehand, life would be pretty boring.”

“Minua kiehtoo äänien parantava vaikutus, se mitä äänet voivat oikeasti ihmiskeholle tehdä. Olen järjestänyt äänihoitoiltoja, ja havainnut kuinka ihmiset sitä kautta saavat rentoutumisen ja jopa parantumisen kokemuksia sekä mielen levollisuutta. Äänihoidot tapahtuvat kristallisoittimia kuten didgeridoota, harppuja ja kristallimaljoja soittamalla. Tämä on uskomattoman hieno asia jaettavaksi muiden kanssa. Tämä on saanut minut myös pohtimaan sitä, että kun ihminen kokee parantuvansa, niin mitä silloin jää pois, tai mitä tulee tilalle? Minulla on ikää nyt 49 vuotta ja olen tehnyt elämässäni kaikenlaista. Tällä hetkellä toimin steinerkoulun luokanopettajana. Tämä työ on antoisuudessaan, haastavuudessaan ja oman kasvuni lähteenä aivan omaa luokkaansa. Silti edelleenkin huomaan pohtivani paikkaani maailmassa. En ole vielä valmis pysähtymään, ja tuntuu että jotain uutta on vielä tulossa. Tunnen iloa tuntemattoman edessä, sillä jos kaiken tietäisi etukäteen, elämä olisi aika tylsää touhua.”